Blue Flamingo

Blue Flamingo

Zaterdag 1 juli / Tweede podium - 15:35

Ziya Ertekin bracht onder zijn pseudoniem Blue Flamingo eerder al drie verzamelalbums uit voor Excelsior Recordings. Na aanleiding van deze releases draaide hij als deejay op diverse festivals in binnen- en buitenland.

Afgelopen jaar kwam bij datzelfde label het eerste door hemzelf geschreven en geproduceerde album ‘Metropolyphonica’ uit. Op deze release werd hij bijgestaan door diverse gastmuzikanten waaronder Anneke van Giersbergen, Sjoerd van Bommel, Bart Wijtman, Roel Spanjers en het Zapp4 strijkkwartet.

De single ‘Boom Nama Gan Gan’, een samenwerking met de Zambiaanse zangeres en rapster Racheal Botha, werd door de Volkskrant verkozen tot ‘Single van de Week’ en ook het album zelf kreeg lovende recensies (waaronder maar liefst vijf sterren van het muziektijdschrift ‘Lust for Life’).

Heel wat jaren geleden trad, deze in Oss geboren en getogen, maar inmiddels in Rotterdam woonachtige zanger, gitarist, songwriter en deejay al eens op tijdens Muze Misse met zijn toenmalige band. Voor deze editie keert hij terug, met o.a. Sjoerd van Bommel op drums en Bart Wijtman op bas.