Danny Vera (photo by Escha Tanihatu)

Danny Vera

Zaterdag 2 juli / Mainstage / 21:45

De Middelburgse singer-songwriter, meest bekend om zijn onderscheidende Americana sound, werd geboren in 1977 en schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. Gepositioneerd als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Vera de afgelopen jaren de harten van het Nederlandse publiek weten te veroveren.

De Americana-zanger begon ooit in de kroeg, groeide gestaag door naar de grote zalen en festivals en kreeg landelijke bekendheid door zijn optredens als huisband van Voetbal International op RTL7 (nu op Veronica).

In het voorjaar van 2019 scoorde Danny Vera zijn eerste nationale hit met zijn nummer ‘Roller Coaster’. De song werd benoemd als Topsong bij Radio 2, Alarm Schijf op Qmusic en Harde Schijf op radio538 en bereikte de toppositie op iTunes. Het nummer verbrak een Nederlands record met de langst genoteerde top 40 hit, zonder ooit te zijn doorgedrongen tot de eerste 20. In december werd bekend dat Danny’s hit ‘Roller Coaster’ zelfs de hoogste nieuwe binnenkomer ooit was in de Top2000. Als klap op de vuurpijl was zijn AFAS Live show binnen 4(!) dagen uitverkocht.