Lee Towers

Lee Towers

Zondag 2 juli / Hoofdpodium - 13:30

Kent u die show van Willem Duys nog? In het programma Voor de vuist weg gaf Willem Duys regelmatig talentvolle zangers de kans om hun zangkwaliteiten ten gehore te brengen. Zo was het in 1975 de eer aan Lee Towers. Die toen nog werd aangekondigd als Leen Huijzer, de zingende kraanmachinist.

Lee Towers aan het begin van zijn carrière

De zendtijd bij Willem Duys stelt Lee Towers in de gelegenheid om van zingen zijn beroep te maken. Een aantal jaren is hij vooral te horen in nachtclubs. Maar Lee Towers heeft meer in zijn mars en werkt er hard voor om zijn doelen te bereiken. Omslagpunt is een optreden in 1980 in de Rotterdamse Doelen. De zaal is tot de nok toe gevuld met enthousiaste fans en Lee Towers zet een daverende show neer. Hij krijgt geweldig goede recensies en een jaar later staat Lee Towers in het Amsterdamse Carré. Door de enthousiaste verhalen over Rotterdam is Carré in een mum van tijd uitverkocht.

Lee Towers in Concert

Met de positieve ervaringen van Rotterdam en Amsterdam in zijn rugzak besluit Lee Towers een nieuwe uitdaging aan te gaan. Lee Towers in Concert. Een theatertour langs 30 theaters in Nederland en België. Met medewerking van een orkest, backing vocals en balletdansers wordt het een spetterende en zeer indrukwekkende show. De optredens leveren hem diverse prijzen op en dit sterkt de gedachte om het jaar erop met een nieuwe show, An evening with Lee Towers het land door te trekken.

Lee Towers ‘Gala of the year’

Had Lee Towers hiermee zijn top bereikt? Nee, is het overduidelijke antwoord. Het kon nog groter, mooier en beter. Door het orkest uit te breiden tot 70 man en de absolute top op het gebied van licht en geluid te contracteren, wist Lee Towers boven zichzelf uit te stijgen. Dit Gala of the year was als evenement zo succesvol dat Lee Towers besloot jaarlijks naar Ahoy terug te keren met deze  fenomenale show waarbij hij tevens gasten ontving. Een jarenlange samenwerking met Anita Meijer kwam hieruit voort.

 Lee Towers en Feyenoord

Towers staat bekend als groot Feyenoordsupporter. Zijn Mijn Feyenoord en You’ll never walk alone worden dan ook veel gedraaid in De Kuip en zijn echte clubliederen geworden. Als Feyenoord een belangrijke prijs heeft gewonnen, zingt Lee Towers You’ll never walk alone tijdens de huldiging op de Coolsingel maar ook bij elk ander evenement waarbij saamhorigheid bezongen moet worden. En nooit zonder zijn gouden microfoon!

Inmiddels is er een documentaire over hem gemaakt, heeft hij diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Edison Oeuvreprijs, was hij de grote verrassing tijdens De Beste Zangers in de editie van 2018 en heeft hij meerdere keren bij de Toppers in de Johan Cruijff Arena gestaan.

Het hoogtepunt van 2019 was wel de opening van de Lee Towers, de naar hem genoemde woontorens in Rotterdam.

Een optreden van Lee Towers heeft nog steeds de hoge kwaliteit die hij eraan stelt. Hij weet elk publiek te vermaken, leeftijd en afkomst zijn dan niet belangrijk, want als hij afsluit met You’ll never walk alone gaat steevast het dak eraf!