My Baby

MY BABY

Zondag 3 juli / Mainstage / 19:30

In korte tijd heeft het Amsterdamse trio MY BABY een formidabele live-reputatie opgebouwd door veel te touren en door een uniek en een eigen geluid te creëren. Met hun shows overbruggen ze de kloof tussen rock en dance en ze bieden de toeschouwer een hypnotiserende ervaring. Het geluid van de band is geïnspireerd door gospel en blues, versmolten met oude volksmelodieën. Daar komt nog de rauwheid van de 70s funk, Afrikaanse dessert blues, Marokkaanse Gnawa, Indiase Raga en een vleugje EDM bij, allemaal gespeeld op gitaren en drums zonder gebruik van computers of samples.

Door de jaren heen heeft de band heel veel verzoeken gekregen van fans en media om de sound van de concerten vast te leggen in de vorm van live opnames, zoals ze op het podium worden uitgevoerd.

Leadzangeres Cato van Dijck: “Het is altijd een uitdaging om lange live-jams op een plaat vast te leggen, maar de band heeft precies het geluid weten te creëren waar ze naar op zoek waren. Op het podium krijgen we altijd zo’n geweldige feedback van het publiek, wat heel veel energie aan de shows geeft, dus deze opnames waren in die zin bijzonder zwaar. Dit betekent ook dat ons publiek, dat gewend is naar de albumversies te luisteren in sommige gevallen grote veranderingen kunnen ontdekken.” “We hebben van sommige nummers bijna een volledig nieuwe versie gemaakt.” voegt drummer Joost van Dijck toe.

Ze zaten een hele week in de studio en namen alles op in één ruimte. Uiteindelijk hebben ze het geluid en het gevoel weten vast te leggen dat het publiek ervaart wanneer zij naar een MY BABY show gaan.

Met de komst van het LIVE! album heeft MY BABY tilt niet alleen hun sound naar een hoger niveau getild. Het heeft ook weer invloed op hun live show. “Door de nummers te kiezen die we wilden vastleggen op het album gingen we ook weer nadenken over het vormgeven van onze setlists voor de komende concerten. We willen ervoor zorgen dat het publiek geboeid blijft terwijl we proberen het gevoel te geven van een “tribal celebration”. Het moet een verhaal vertellen waar het publiek onderdeel van wordt”- Cato van Dijck.