Penelope

Penelope

Zondag 29 augustus

PENELOPE is een alternatieve hardrock band met een catchy moderne twist, uit Amsterdam, Arnhem en Rotterdam. Gedreven door harde gitaar riffs, intense en dynamische vocals, heavy drums en bas met prikkelende samples. In januari 2020 hadden ze hun eerste live show met nieuw bandlid Jeroen Jaquet, de “beat machine” op drums. Vicky van Zijl (vocals) en Allard Zwemstra (gitaar) de kern van het creatieve team en songwriters blijven schrijven en opnemen in hun studio, samen met Mauricio Guerra Lopez (bass) en Lars Florijn (sound engineer).

PENELOPE is de naam van Vicky’s moeder. In de griekse mythologie: Penelope, de vrouw van Odysseus, bleef hem trouw tijdens zijn lange afwezigheid ondanks de vele aanbidders, ze is het toonbeeld van trouw.

De single Constant Overload is hun nieuwste release, de eerste single van hun album One0Five.
De single gaat over de constante stroom van social media, meningen, desinformatie en druk.
De albumtitel komt van het adres van hun studio in Amsterdam, waar ze de songs componeren.

Vicky van Zijl staat sinds haar 4e op het podium, deed aan klassiek ballet en tegen de tijd dat ze 14 was had ze haar eigen rockband. Zingen en performen is altijd haar manier geweest om zichzelf te uiten en om met het leven te dealen. Ze speelde in poppodia en theaters in heel Europa, niet alleen in rockbands, maar ook in verschillende cultmusicals zoals “The Rocky Horror Show”, “Tommy”, ‘Dance of the Vampires” and “Barbarella” etc.
Nadat ze terug was in Amsterdam ontmoette ze Allard, ze hadden meteen een klik zowel in volume en sound. Ze vormden PENELOPE.
Allard Zwemstra begon op de altviool, hoorde AC/DC en never went back. Hij was 15 en stapte in de bandbus, toerde door Europa, van punk naar jazz naar hip-hop . Allards songwriting talent en ideeën vormen al meteen een leidende rol. Bij internationale bands zoals “Headcrash” en “End of April” komt zijn passie voor de heavy gitaar riff tot zijn recht.
Mauricio Guerra Lopez, geboren in Chili, speelde samen met zijn vader Cueca op potten en pannen. Nadat zij naar Nederland verhuisden, leerde hij samen met de Molukse gemeenschap andere muziekstijlen kennen. Hij speelde drums voor “Caz” en “Dilana Smith”.
Jeroen Jaquet zit al sinds jonge leeftijd achter zijn drumkit en wordt de backbone van emo-core heartthrobs San Andreas, ze toerden o.a. in Amerika. Hij speelde in post-hardcore en punk bands zoals “Jacklust”, en deed keyboards en vocals voor “Ella Bandita”.