Penelope

Penelope

Zaterdag 1 juli / Hoofdpodium - 19:45

PENELOPE is een alternatieve catchy metalband, uit Amsterdam. Gedreven door de expressieve vocals van Vicky samen met de harde gitaar riffs, heavy drums en bas met prikkelende samples, hebben ze een eigen sound ontwikkeld.

PENELOPE is de naam van Vicky’s moeder. In de Griekse mythologie staat de naam Penelope als het symbool van toewijding.

Vicky van Zijl staat sinds haar 4e op het podium, deed aan klassiek ballet en tegen de tijd dat ze 14 was had ze haar eigen rockband. Zingen en performen is altijd haar manier geweest om zichzelf te uiten en om met het leven te dealen. Ze speelde in poppodia en theaters in heel Europa, niet alleen in rockbands, maar ook in verschillende cultmusicals zoals The Rocky Horror Show, Tommy, Dance of the Vampires en Barbarella.
Nadat ze terug was in Amsterdam ontmoette ze Allard, ze hadden meteen een klik zowel in volume en sound. Ze vormden PENELOPE.

Allard Zwemstra begon op de altviool, hoorde AC/DC en never went back. Hij was 15 en stapte in de bandbus, toerde door Europa, van punk naar jazz naar hip-hop . Allards songwriting talent en ideeën vormen al meteen een leidende rol. Bij internationale bands zoals Headcrash en End of April, komt zijn passie voor de heavy gitaar riff tot zijn recht.

Mauricio Guerra Lopez is geboren in Chili en speelde samen met zijn vader Cueca op potten en pannen. Nadat zij naar Nederland verhuisden, leerde hij samen met de Molukse gemeenschap, andere muziekstijlen kennen. Hij speelde drums voor Caz en Dilana Smith.

Michiel van der Plicht komt uit de metalscene en tourt de wereld over met Pestilence, Carach Angren en God Dethroned.

Vicky van Zijl: Vocals
Allard Zwemstra: Guitar/Keys/Samples
Mauricio Guerra Lopez: Bass
Michiel van der Plicht: Drums