Ruben Hoeke Band

Ruben Hoeke Band

Zaterdag 1 juli / Tweede podium

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums in diverse stijlen uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.

Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben gitaarworkshops en clinics, organiseert sessies en festivals, levert naast zijn naast zijn eigen columns dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist en Gitaar Plus en wordt ingezet als sessiemuzikant. Daarnaast componeert hij muziek in uiteenlopende genres en deed (radio) interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout. Door de jaren heen speelde Ruben met tientallen nationale- en internationale muzikanten en in bands als Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en Thé Lau & Band. Tevens is hij eigenaar van MZM Productions.

Diverse media omschrijven Ruben Hoeke als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2020 weer ten strijde met ‘Een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’