Sven Hammond - Fotocredit Hans Peter van Velthoven

Sven Hammond

Zaterdag 2 juli / Mainstage / 20:00

Bijna 15 jaar geleden is het allemaal begonnen, en ze weten van geen ophouden: Sven Hammond. Sinds de oprichting in 2006 hebben frontman Sven Figeer en zijn band honderden shows gegeven, zowel in Nederland als in het buitenland. Ze hebben 5 studio albums en vier live albums op hun naam staan en klinken nog even fris als ooit tevoren.

Tijdens studio-opnames in 2019 keerde de band terug naar zijn roots als Hammond gedreven groep.’Monk’s Dream’ is de eerste single van hun nieuwe album ‘Shere’, een album opgedragen aan de muziek van jazz legende Thelonious Monk. Sven: “Jaren geleden begon ik in een kleine bar in Den Haag Monk’s muziek te spelen en dit plantte het zaadje voor dit idee: een compleet album met zijn composities, maar op onze manier. Zodanig gearrangeerd dat het perfect past bij eigentijdse artiesten en hun muziek. Hip-hop en soul in een blender met Monk’s hard bob – een inspirerende en geweldige mix van stijlen die werkt!”

Het album is een mix geworden van instrumentale en vocale tracks met o.a. Typhoon, Zoë Love Smith en Akwasi. Met dit album zet de band de toon voor een nieuwe ronde live shows en zijn ze, meer dan ooit, klaar om hun zinderende, groovy, vuige en altijd soulvolle geluid naar de internationale podia te brengen in 2021 en daar ver voorbij.