Reniet Vrieze The Pilgrims ©Ron Koffeman Photography

The Pilgrims

Zaterdag 2 juli / Mainstage / 16:30

In de jaren ’90 was The Pilgrims een succesvolle Nederlandse band, die opviel door opzwepende rockmuziek en de rauwe stem van zanger en gitarist Reniet Vrieze. Verder bestond de band uit drummer Leon Klaasse, gitarist Persijn Joling en Jasper Teule op bas. Ze maakten vier albums en brachten o.a. de singles Come Undone (met de Australische zanger Jimmy Barnes), Can’t Resist en de hit White Men uit. The Pilgrims verkochten honderdduizenden platen, traden veel op en waren een geliefde act op Europese festivals.

Daarnaast maakt Reniet Vrieze voor verschillende gelegenheden muziek met o.a. Ilse de Lange, Toon Hermans en het Metropole orkest. Wanneer Persijn Joling na ruim 10 jaar Pilgrims getroffen wordt door een herseninfarct wordt het stil rond de band. Vrieze richt zich op zijn gezin en op eigen projecten, die hij opzet vanuit zijn thuisbasis, RAW Studio. Door de jaren heen krijgt hij regelmatig verzoeken om weer op te gaan treden. Ook zijn eigen dochters willen hem wel eens live zien spelen. Dat gaat nu eindelijk gebeuren: hij doet nog een rondje en heeft zin om weer het podium op te gaan voor dit project. Anno 2017 keert Vrieze met The Pilgrims terug op de Nederlandse podia voor een eenmalige theatertour met de titel PunkSoulRock’nRoll.

In de concerten komt het complete muzikale spectrum van The Pilgrims aan bod: zowel rauwe, harde en heavy, als filmische, breekbare muziek. Nieuwe nummers en oud werk in een nieuw jasje, gebracht door ervaren beroepsmuzikanten, die oa spelen in Zeus, Fréderique Spigt, Ruben Hoeke Band, Gingerpig, Niels Geusebroek en Skelter, en met de nog altijd kenmerkende stem van Reniet Vrieze.