The Spunyboys

The Spunyboys

Zondag 4 juli

De Franse band The Spunyboys is opgericht in 2006. Ze doen qua uitstraling en muziek onmiddellijk denken aan de gloriejaren van de succesvolle The Stray Cats uit de jaren 80. Dit Rockabilly trio speelt in traditionele bezetting fifties klassiekers van artiesten als Carl Perkins, Eddie Cochran, Johnny Burnette, Gene Vincent en Buddy Holly etc., welke op een eigen herkenbare wijze gespeeld worden. Daarnaast zijn ze ook beïnvloed door de muziek van teddyboy legendes en Neo Rockabilly zoals Crazy Cavan, The Stray Cats en Matchbox.

Na enige jaren van optredens begon de band meer en meer eigen songs te schrijven wat resulteerde in een inmiddels uniek gevarieerd uitgebreid repertoire, welke te zien en te horen is in hun dampende wilde energieke optredens vol show en spektakel, waarbij het publiek betrokken wordt. Een must is om te zien en te horen.

The Spunyboys hebben inmiddels meer dan 1000 optredens gedaan in zo’n 16 landen in Europa, waaronder grote festivals. Ook werd enkele malen in USA opgetreden waaronder op ‘s werelds grootste festival Viva Las Vegas. Ook heeft de band een tour door Japan gedaan. Dit voorjaar verschijnt er nieuw werk van dit rockende drietal.