Vicky van Zijl

Vicky van Zijl

Zondag 2 juli / Presentatie

Vicky staat al sinds haar vierde levensjaar op het podium en deed de voor- en vakopleiding van de dansacademie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ze groeide op in het muziekcafé De Papillon in Oss (haar slaapkamer was letterlijk, recht boven het podium), waarvan haar moeder Penny Klamer- Suppers, samen met haar man Will Klamer, de eigenaren waren. Vicky zingt sinds haar puberjaren in bands en was altijd al betrokken bij de organisatie van festivals, zoals Bluestouch, PopOss en Muze Misse, waar ze begon als flyermeisje en doorgroeide naar backoffice medewerker, coördinator, programmeur, adviseur en presentator.

Ook maakt ze carrière in de Europese Rockopera wereld, waarin ze vele rollen speelde in onder andere Tommy, Jesus Christ Superstar, Barbarella en de The Rocky Horror Show en komend najaar in Cabaret in Hamburg. Ook was te zien in tv producties, zoals Staracademy, ze is vocalcoach én studeert aan de masteropleiding Operationeel Leiderschap in de Performing Arts.

Daarnaast heeft ze haar eigen alternative metalband Penelope, vernoemd naar haar moeder Penny dit jaar afscheid neemt als organisator van Muze Misse. Penelope staat zaterdag 1 juli op de festival line-up.