Waylon

Waylon

Zaterdag 1 juli / Hoofdpodium - 18:00

Een artiest van wereldklasse, voor Waylon geen onbekende titel. Een carrière vol met hoogtepunten: zijn grote held Waylon Jennings, het Motown Label, Holland’s got Talent, beste nieuwkomer, beste zanger, gouden platen, een 2e plek op het songfestival, uitverkochte tours, Rotterdam Ahoy, The Voice of Holland. Live staat deze zanger op eenzame hoogte, wat iedereen die ooit eens een live show heeft meegemaakt kan beamen.

Als jong knulletje is Waylon al geobsedeerd door countrymuziek. Zijn grote kans lijkt te komen als hij in het Mekka van de countrymuziek Nashville een plaat mag opnemen. Deze plaat is er echter nooit uitgebracht. Maar Waylon geeft niet op en vestigt zich voor een jaar in de VS. Daar mag hij optreden met zijn idool Waylon Jennings. Na het overlijden van deze countrylegende keert Waylon terug naar Nederland, waar hij meedoet met Hollands Got Talent. Hij wordt tweede. Waylon tekent daarna als eerste Nederlander bij het legendarische Motown platenlabel. Zijn eerste single Wicked Way werd een groot succes. Het nummer werd direct een alarmschijf en kwam in de top 10 van de Nederlandse top 40 terecht. Zijn eerste album Wicked Ways behaalt de platina status en ook zijn volgende platen doen het goed.

In 2014 levert Waylon een unieke prestatie door met ‘The Common Linnets’ tweede te worden op het Eurovisie Songfestival. De single kwam meteen in 11 landen op nummer 1 binnenop iTunes en nog eens in 23 andere Europese landen in de iTunes Top 10. In 2018 bereikt hij met ‘Outlaw in ‘em’ opnieuw de finale van het songfestival.
Hij wordt coach in ‘It Takes 2’ en ‘The Voice of Holland’ maar blijft ook zelf platen maken. In zijn geliefde ‘outlaw’ country genre, maar ook soul, blues en pop zijn Waylon niet vreemd. De laatste jaren zingt hij zelfs in het Nederlands op het samen met Henny Vrienten geschreven ‘Afscheid Zonder Pijn’ en zijn duet met Jan Smit: ‘Tussen jou en mij’.