Penny draagt stokje over

Toen Penny Klamer-Suppers september vorig jaar bekendmaakte dat de komende editie van Muze Misse de laatste zal zijn met haar aan het hoofd van het festival, sprak ze al de wens uit dat iemand het stokje zou overnemen. De belangstelling hiervoor was groot, maar een goede match is niet zomaar gemaakt. Een festival als Muze Misse neerzetten betekent het hele jaar door, heel hard werken.

Ze mag dan 74 zijn, Penny is de motor die Muze Misse draaiende houdt en jaar in, jaar uit de grootste artiesten naar het intieme Jan Cunenpark brengt. Al 60 jaar organiseert ze evenementen in Oss, waarvan al 30 jaar in het Jan Cunenpark. In die plek schuilt volgens Penny het geheim van Muze Misse: “Het is uitgegroeid tot een groot festival door klein te blijven”. Dit allemaal dankzij de fijne samenwerking met het Osse bedrijfsleven en een enthousiaste groep vrijwilligers. Niet alleen Penny’s kinderen, ook haar kleinkinderen werken ondertussen mee aan het festival. “Ik vind het fantastisch dat juist die jonge generatie nu het stokje gaat overnemen.”

De 23-jarige Brent Bouwens en Tomas Flinterman Brands zijn letterlijk opgegroeid met Muze Misse. Als kleine jochies waren ze al met hun familie op het festival te vinden. De jonge Osse ondernemers willen dat het blijft bestaan:
“We vonden het altijd al een mooi evenement voor Oss. Toen we hoorden dat Penny het stokje over wil dragen zijn we in contact gekomen met elkaar. Na een paar fijne gesprekken was de kogel door de kerk; Tomas en ik gaan ervoor zorgen dat dit mooie evenement wordt voortgezet.”
Brent is geen broekie, hij is al sinds zijn 14e werkzaam in de evenementenbranche en is drie jaar geleden gaan samenwerken met zijn goede vriend Tomas. Ze kunnen alvast een beetje over Penny’s schouder meekijken in aanloop naar het festival van dit jaar, op 1 en 2 juli, dat nog onder haar leiding staat.
“Er is een goede klik en dat is zo fijn. Terwijl ik werk aan de 15e editie van deze zomer, krijgen zij alvast een kijkje in de keuken. Volgend jaar is het aan hen om Muze Misse te organiseren. We gaan voor een soepele overgang en we hebben afgesproken dat ik nog even op de achtergrond mee zal blijven denken”, vertelt Penny.nds, op een mooie locatie en wat Oss op de kaart zet!”
Want, zo benadrukt Brent: “Het belangrijkste voor ons is dat het karakter van Muze Misse blijft zoals het altijd is geweest; een festival voor het hele gezin, met goede artiesten/bands, op een mooie locatie en wat Oss op de kaart zet!”
Deel dit nieuwsbericht!