Sven Hammond en Penelope naar Muze Misse

Sven Hammond keert na 5 jaar terug naar Muze Misse. De groovy formatie van Hammond wizard Sven Figee staat zaterdag 28 augustus op het podium van het muziekfestival in Oss. Ze zijn 15 jaar samen, hebben 5 studio albums en vier live albums op hun naam staan en klinken nog even fris als ooit tevoren. De formatie kan niet wachten om te touren na de release van hun kersverse album ‘Sphere’, een eerbetoon aan jazz legende Thelonious Monk. Of zoals Sven het zelf zegt: “Hip-hop en soul in een blender met Monk’s hard bob – een inspirerende en geweldige mix van stijlen die werkt!” De plaat is een mix geworden van instrumentale en vocale tracks samen met o.a. Typhoon, Zoë Love Smith en Akwasi. Met deze plaat zet Sven Hammond de toon voor een nieuwe ronde live shows en ze hebben zin om hun zinderende, groovy, vuige en altijd soulvolle geluid opnieuw naar Muze Misse te brengen.

Penelope is een alternatieve hardrock band met een catchy moderne twist, uit Amsterdam, Arnhem en Rotterdam. Gedreven door harde gitaar riffs, intense en dynamische vocals, heavy drums en bas met prikkelende samples. Deze formatie is ook geen onbekende van het festival. Vernoemd naar de vrouw achter Muze Misse, Penny Klamer-Suppers, met achter de microfoon diens dochter Vicky, is Penelope een band om rekening mee te houden. In januari 2020 hadden ze hun eerste live show met nieuw bandlid Jeroen Jaquet, de “beat machine” op drums. Vicky van Zijl (vocals) en Allard Zwemstra (gitaar) de kern van het creatieve team en songwriters blijven schrijven en opnemen in hun studio, samen met Mauricio Guerra Lopez (bass) en Lars Florijn (sound engineer). ‘Constant Overload’ is de eerste release van hun album One0Five, de single gaat over de constante stroom van social media, meningen, desinformatie en druk.

Sven Hammond en Penelope vieren zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus het 15-jarig jubileum van Muze Misse Festival in het Jan Cunenpark in Oss samen met: Danny Vera, DI-RECT, MY BABY, Maan, Kraak & Smaak, The Pilgrims, Mell & Vintage Future, Samantha Steenwijk, Mick Stender en Lauwtje.

Mis het niet! Muze Misse Festival, 28 & 29 augustus, Jan Cunenpark, Oss.

Weekend- en dagkaarten voor Muze Misse en speciale tickets met korting voor tieners en kids zijn verkrijgbaar via muzemisse.nl, Ticketmaster en in Oss bij Primera Van de Braak en CD Kiosk.