Vier nieuwe acts van wereldklasse

©Ron Koffeman

Zoals altijd staat de line-up van Muze Misse als een huis en dat is deze 15e editie niet anders. Twee dagen lang staat op twee podia weer de top van de Nederlandse muziek.Op zaterdag 1 juli komen Blue Flamingo en Ruben Hoeke met band naar het Jan Cunenpark.

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals over de hele wereld, bracht een tiental albums in diverse stijlen uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Ruben en zijn band brengen ‘Een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’

©Titia Hahne

Ziya Ertekin bracht onder zijn pseudoniem Blue Flamingo afgelopen jaar het door hemzelf geschreven en geproduceerde album ‘Metropolyphonica’ uit. De single ‘Boom Nama Gan Gan’, een samenwerking met de Zambiaanse zangeres en rapster Racheal Botha, werd door de Volkskrant verkozen tot ‘Single van de Week’ en ook het album zelf kreeg lovende recensies. Wat jaren geleden trad, deze in Oss geboren en getogen zanger, gitarist, songwriter en deejay al op tijdens Muze Misse met zijn toenmalige band. Voor deze 15e editie keert hij terug, met o.a Sjoerd van Bommel op drums en Bart Wijtman op bas.

De line-up van het Osse muziekfestival op zondag 2 juli wordt uitgebreid met Saman en Jay Aaron.

Hoe zijn geboortestad Rotterdam staat voor een samensmelting van culturen, zo is de muziek van Jay Aaron ook een samensmelting van diverse genres. Van het opgroeien met gospel en jazz tot de invloeden van r&b en hiphop en van alledaagse dingen tot de zwaardere topics, alles giet hij in een bepaalde flow waarmee hij je meetrekt in zijn verhaal en je met een warm gevoel mee laat viben.

Ook Saman weet hoe je het publiek meeneemt in zijn sfeerrijke sonische wereld. Authentieke popsongs en melancholische ballads die voelen als een hart onder de riem. Dat is hoe de muziek van Saman zich het beste laat beschrijven. In 2023 komt hij met een nieuw album en wij kunnen niet wachten zijn nieuwe songs live te horen op Muze Misse.

Naast deze vier nieuwe namen staan onder anderen Son Mieux, DeWolff, Jett Rebel, Nona en Jeffrey Heesen op Muze Misse. Binnenkort kondigen we nog meer grote namen aan. Klik hier voor kaarten.