Er zijn maar weinig artiesten met zo’n uniek stemgeluid, dat ze al na één noot uit duizenden herkenbaar zijn. Davina Michelle is zo’n uniek talent, dat echter meer is dan alleen ‘die stem’. Door opvallende samenwerkingen, unieke en spraakmakende optredens en vooral heel veel goede nummers, heeft ze in relatief korte tijd haar stempel op het Nederlandse muzieklandschap gedrukt en inmiddels lonkt het buitenland.
Davina Michelle, in 1995 geboren als Michelle Davina Hoogendoorn, is een typisch exponent van de 21ste eeuwse muziekgeneratie. Een artiest die zich heeft losgeweekt van de traditionele mechanismen van de muziekindustrie en heel goed begrijpt dat (sociale) media en zichtbaarheid net zo belangrijk zijn als geweldige optredens en goed materiaal. Haar doorbraak is hiervoor exemplarisch. Op haar in 2016 gelanceerde en nu bijna 1,5 miljoen abonnees tellende YouTube-kanaal plaatst Davina in eerste instantie covers van artiesten die haar inspireren. Haar inmiddels legendarische uitvoering van de P!NK-klassieker ‘What About Us’ (meer dan 20 miljoen views) gaat viral en valt zelfs de oorspronkelijke uitvoerende op. “Now I know how it’s supposed to sound”, zo reageert P!NK, die er aan toevoegt dat ze het zelf waarschijnlijk nooit zo goed zal zingen.
Dat is de springplank die Davina Michelle’s carrière in een rechte lijn omhoog lanceert. Een Amerikaanse tour volgt en een deelname aan het tv-programma ‘Beste Zangers’. Ook hier weet ze week na week alle ogen op zich te richten en het is haar uitvoering van Glen Faria’s ‘Duurt Te Lang’ die uiteindelijk een Top 40-record vestigt. Elf weken lang bezet ze de eerste plek, wat haar vijfmaal platina én de award voor ‘Meest succesvolle zangeres ooit in de Top 40’ oplevert. Het is de eerste van een rij muziekprijzen die elkaar in die periode kort na elkaar opvolgen, met als hoogtepunt de Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer’. In augustus 2019 is de cirkel rond als ze voor het oog van 50.000 bezoekers op het Haagse Malieveld het voorprogramma verzorgt van P!NK.
Ondertussen is gestaag een stroom aan hitsingles op gang gekomen die zij zelf - met haar team - schrijft en produceert. Engelstalige tracks als ‘Skyward’, ‘Better Now’, ‘Beat Me’ (geschreven voor de F1 Grand Prix in Zandvoort) en ‘my own world’, die al snel grote hits worden en met platina en goud bekroond worden. “Liedjes schrijven vind ik confronterend en spannend”, aldus Davina, die heel bewust Engelstalig schrijft. “Het is voor mij makkelijker om dingen wat poëtischer te verwoorden in het Engels. Daarnaast stelt het mij in staat om op deze manier te ‘levelen’ met mensen over de hele wereld.” Het indrukwekkende debuutalbum ‘my own world’, verschenen in augustus 2020, is het ultieme visitekaartje van de artiest die Davina Michelle wil zijn. Iets wat geaccentueerd wordt in de gelijknamige documentaire. Empowering teksten over een breed scala aan genres, van stevige pop tot powerballads en meer dansbare tracks en dat alles bij elkaar gehouden door die unieke stem. Het album werd met goud bekroond én met haar tweede Edison Award (ditmaal in de categorie ‘Pop’).
Wie Davina Michelle live heeft meegemaakt, zal die belevenis voor altijd herinneren. Als podiumdier weet Davina Michelle van haar ‘Skyward’ clubtour een groot succes te maken. Kort daarna wordt ze door Q Music uitgeroepen tot ‘Beste Live Act’ van Nederland. Voor ze echter naar de echt grote zalen door kan stoten, gooit de coronapandemie roet in het eten. Deze situatie weet ze ook naar haar hand te zetten. Vanuit een leeg Ahoy zingt ze tijdens de lockdown op emotionele wijze ‘17 Miljoen Mensen’ de huiskamers in, waarmee ze de harten van het land doet smelten en haar derde nummer 1-hit een feit is. Ahoy blijft een belangrijke plek innemen in de carrière van Davina Michelle. Als daar in 2021 het Eurovisie Songfestival neerstrijkt, geeft ze een spectaculaire performance tijdens het liedjesfestijn voor het oog van 183 miljoen kijkers wereldwijd met de track ‘Sweet Water’. In mei 2022 verkoopt ze de iconische concertzaal op eigen kracht tweemaal volledig uit met haar ‘HYPER’ concerten. “Iedereen die mij kent weet: bij alles wat ik doe, vraag ik het allerbeste van mezelf en mijn team. ‘HYPER’ is niet alleen een concert, het is een beleving!”
De spectaculaire shows zijn een ware apotheose na twee lange coronajaren, waarin Davina Michelle muziek blijft maken, meerdere Top 10-hits blijft scoren en een derde Edison Award aan de collectie toevoegt, wederom in de categorie ‘Best Pop Artist’. Ook nu voelt het als een afronding van een periode, terwijl de volgende zich alweer aandient. Door deelname aan het Vlaamse programma ‘Liefde Voor Muziek’ en haar optredens op festivals, is haar naamsbekendheid ook in België groeiende. Ondertussen richt ze de pijlen op Duitsland, waar in september 2022 showcases gepland staan. Nederland is allang te klein. Davina Michelle is klaar voor de wereld.
Davina Michelle
Hoofdpodium
Waylon
Een artiest van wereldklasse, voor Waylon geen onbekende titel. Een carrière vol met hoogtepunten: zijn grote held Waylon Jennings, het Motown Label, Holland’s got Talent, beste nieuwkomer, beste zanger, gouden platen, een 2e plek op het songfestival, uitverkochte tours, Rotterdam Ahoy, The Voice of Holland. Live staat deze zanger op eenzame hoogte, wat iedereen die ooit eens een live show heeft meegemaakt kan beamen.
Als jong knulletje is Waylon al geobsedeerd door countrymuziek. Zijn grote kans lijkt te komen als hij in het Mekka van de countrymuziek Nashville een plaat mag opnemen. Deze plaat is er echter nooit uitgebracht. Maar Waylon geeft niet op en vestigt zich voor een jaar in de VS. Daar mag hij optreden met zijn idool Waylon Jennings. Na het overlijden van deze countrylegende keert Waylon terug naar Nederland, waar hij meedoet met Hollands Got Talent. Hij wordt tweede. Waylon tekent daarna als eerste Nederlander bij het legendarische Motown platenlabel. Zijn eerste single Wicked Way werd een groot succes. Het nummer werd direct een alarmschijf en kwam in de top 10 van de Nederlandse top 40 terecht. Zijn eerste album Wicked Ways behaalt de platina status en ook zijn volgende platen doen het goed.
In 2014 levert Waylon een unieke prestatie door met ‘The Common Linnets’ tweede te worden op het Eurovisie Songfestival. De single kwam meteen in 11 landen op nummer 1 binnenop iTunes en nog eens in 23 andere Europese landen in de iTunes Top 10. In 2018 bereikt hij met ‘Outlaw in ‘em’ opnieuw de finale van het songfestival.
Hij wordt coach in ‘It Takes 2’ en ‘The Voice of Holland’ maar blijft ook zelf platen maken. In zijn geliefde ‘outlaw’ country genre, maar ook soul, blues en pop zijn Waylon niet vreemd. De laatste jaren zingt hij zelfs in het Nederlands op het samen met Henny Vrienten geschreven ‘Afscheid Zonder Pijn’ en zijn duet met Jan Smit: ‘Tussen jou en mij’.
Waylon
Hoofdpodium
DeWolff
Een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland. DeWolff bracht reeds 8 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s, een live album met het Metropole Orkest (live @ Koninklijk Theater Carré) en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’, in 2020 een Buma Award voor ‘Live Like You’ en namen ook al ooit een album op in het diepe zuiden van de VS met Black Keys-producer en Grammy winnaar Mark Neill. Daarnaast hebben ze ook hun eigen volledig analoge Electrosaurus studio, waar ze al meerdere veelgeprezen albums (ook voor anderen) hebben opgenomen en geproduceerd. Inmiddels is deze studio op zichzelf een hoeksteen geworden in het nieuwe hoofdstuk van de Nederlandse roots-rock geschiedenis. En dit alles terwijl de heren zelf pas in hun twintiger jaren zijn.
Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Extra gehard door het jarenlange touren. Pablo is zelfs al twee keer verkozen tot de # 1 gitarist van de Benelux. Ze hebben al meer dan 1000 shows gespeeld door heel Europa, Australië, Indonesië en zelfs Rusland en prediken zo hun explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen muziek. Je hoeft daarom maar 2 minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw.
DeWolff
Hoofdpodium
Jeffrey Heesen
We beginnen bij het meest recente succes, dé zomerhit van 2020! Met de track “Van Mij Alleen” scoorde hij samen met Brace de zomerhit van het jaar 2020 en precies een jaar later is deze bekroond met de gouden status! De twee mannen hebben het naar hun zin met elkaar en pakken gelijk door met hun recente single “Kadootje”, die minstens net zo goed wordt ontvangen in het land!
Maar dat niet alleen…
Even terug in de tijd: 2015 Het is 2015 en ineens is hij daar! Jeffrey Heesen maakt een verpletterende indruk als finalist van de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen op SBS6. Zijn performance en uitstraling werden door de juryteams bejubeld, en hiermee wordt duidelijk dat Nederland een topartiest rijker is!
En dat wordt ook nog eens heel snel beloond met een Buma NL Award! Uniek voor een artiest in zo’n korte periode!
Buma NL Award: Als beloning voor zijn werk ontvangt hij in 2015 namelijk de Buma.NL Award voor Grootste Talent, een betere start is niet te bedenken!
En hij gaat door op zijn eigen manier, met de sound waar hij voor staat en die hij wilt maken…
Persoonlijke en herkenbare sound, en niet zonder succes! Jeffrey drukt meteen zijn stempel door zijn eigen koers te varen met eigen muziek waarmee hij het publiek positief weet te verrassen. Zijn album Intens, in samenwerking met producent Waylon van der Heijden gemaakt, kan met recht een hit album genoemd worden met een 2e plek in de Dutch Album charts. Hierop staan de door hemzelf geschreven hitsingles, M’n engel en Mag Ik De Zon Laten Schijnen, welke al duidelijk laat zien welke kant Jeffrey uit wil met zijn muziek en ook de opvolger De Wereld Is Van Ons is in dezelfde stijl en wordt net zo enthousiast ontvangen!
En ook zijn tweede album, Verbintenis, staat boordevol typische Jeffrey Heesen tracks met de titels: Nikita, Liefde Is Magie, Even Wachten en Jij.
Bekend van:
Finalist Bloed, Zweet & Tranen
Buma NL Award voor Grootste Talent
Party Award voor Meest Populaire Artiest
Covers van enkele favoriete liedjes waar Jeffrey groot bewonderaar van is.
Kerst single Ja Het Is Kerstmis en Ons Kerstfeest (duet met Brace)
Duet singles met Brace, Voor Mij Alleen en Ons Kerstfeest
Gastoptredens Toppers In Concert
Hits o.a. Mag Ik De Zon Laten Schijnen, De Wereld Is Van Ons, Even Wachten, Zijn We Uitgepraat, One Night Stand, M'n Engel, Jij, Liefde Is Magie, Zijn Het Je Ogen, Donker, Nikita en nu uít Gegaan
Jeffrey Heesen
Hoofdpodium
Blackbird
Mensen zijn gelaagde wezens. Zeker Merel Koman. Zangeres. Performer. Songwriter. Opgegroeid in het kleine Limburgse dorp Kessel. Al weer jaren wonend in de Randstad, eerst Utrecht, nu
Amsterdam. Sinds 2017 opererend onder de naam Blackbird. Dat is Engels voor Merel, vandaar.
Conservatorium succesvol afgerond, een carrière als sessiezangeres achter zich en nu dan haar debuutalbum. Een uitermate gelaagde, rijke plaat. Simpelweg Blackbird getiteld. Met hierop dertien
nummers, die – hoe gevarieerd ook – onmiskenbaar haar signatuur dragen.
Háár stem (fantastisch, koppelt souplesse aan kracht), haar co-productie (in samenwerking met producer Paul Willemsen, bekend van o.a. Michelle David And The Gospel Sessions). Háár verhaal,
haar levensvisie, haar droom, haar vastberadenheid. Haar hart en haar rusteloze, hongerige ziel. Merel beleeft het leven intens en dat kun je horen. Ze omringt zich graag met sterke muzikanten, ook dat kun je horen, met o.a. Paul Willemsen op gitaar en Martijn Bosman als drummende motor.
Merels talent laat zich niet in een genre vangen. Ze rockt (veel). Ze heeft soul (idem). Haar nummers getuigen van een bijzonder goed ontwikkeld gevoel voor pop. Soms nemen ze een haast exotische wending ( Wicked Song en Never Ready ). Soms houdt ze het bewust ingetogen en klein. Als in het prachtige, filmische Wooden Chairs , waar ze zich laat begeleiden door het Metropole Orkest. Of in de sublieme akoestische afsluiter Better Say Goodbye , een ultiem afscheidslied.
Vraag Blackbird naar invloeden en ze noemt Alanis Morissette, Joss Stone, Lianne La Havas, Eva Cassidy en Ella Fitzgerald. Ze is ook dol op de zogenaamde Laurel Canyon-scene. Los Angeles in de seventies, grootheden als Joni Mitchell en Crosby, Stills & Nash. Hun vrijheid, de zon, hoe ze destijds samen muziek maakten, in koffiehuizen en op veranda’s. Ja, geeft ze toe, misschien romantiseert ze die vrijheid wel. Maar toch, in Amerika, land van de onbegrensde mogelijkheden, voelt Merel dat ze leeft. Dat ‘Amerikaanse’ gevoel zit diep verankerd in tracks als Lost In The Middle, Wicked Song en Moonshine Motel . Een aantal nummers van de plaat schreef ze dan ook in Amerikaanse steden als Los Angeles en Nashville. Maar het begon allemaal op een zolderkamertje in Berlijn en eindigde in de Electric Monkey Studio in Amsterdam.
Hoewel Merel zichzelf extreem nostalgisch noemt, klinkt Blackbird vooral heel erg naar nu. Bruisend van eigentijdse energie en in control . Passend bij een ambitieuze popvrouw anno 2022.
Blackbird
Hoofdpodium
Penelope
PENELOPE is een alternatieve catchy metalband, uit Amsterdam. Gedreven door de expressieve vocals van Vicky samen met de harde gitaar riffs, heavy drums en bas met prikkelende samples, hebben ze een eigen sound ontwikkeld.
PENELOPE is de naam van Vicky’s moeder. In de Griekse mythologie staat de naam Penelope als het symbool van toewijding.
Vicky van Zijl staat sinds haar 4e op het podium, deed aan klassiek ballet en tegen de tijd dat ze 14 was had ze haar eigen rockband. Zingen en performen is altijd haar manier geweest om zichzelf te uiten en om met het leven te dealen. Ze speelde in poppodia en theaters in heel Europa, niet alleen in rockbands, maar ook in verschillende cultmusicals zoals The Rocky Horror Show, Tommy, Dance of the Vampires en Barbarella.
Nadat ze terug was in Amsterdam ontmoette ze Allard, ze hadden meteen een klik zowel in volume en sound. Ze vormden PENELOPE.
Allard Zwemstra begon op de altviool, hoorde AC/DC en never went back. Hij was 15 en stapte in de bandbus, toerde door Europa, van punk naar jazz naar hip-hop . Allards songwriting talent en ideeën vormen al meteen een leidende rol. Bij internationale bands zoals Headcrash en End of April, komt zijn passie voor de heavy gitaar riff tot zijn recht.
Mauricio Guerra Lopez is geboren in Chili en speelde samen met zijn vader Cueca op potten en pannen. Nadat zij naar Nederland verhuisden, leerde hij samen met de Molukse gemeenschap, andere muziekstijlen kennen. Hij speelde drums voor Caz en Dilana Smith.
Michiel van der Plicht komt uit de metalscene en tourt de wereld over met Pestilence, Carach Angren en God Dethroned.
Vicky van Zijl: Vocals Allard Zwemstra: Guitar/Keys/Samples Mauricio Guerra Lopez: Bass Michiel van der Plicht: Drums
Penelope
Hoofdpodium
Bart van Gijn
BART van Gijn (25) is geboren en getogen in het Brabantse Uden en vanaf zijn zesde jaar groot fan van Elvis Presley. Op jonge leeftijd koos hij voor de gitaar en in de puberteit nam hij ook zangles. Elvis is niet alleen The King of Rock ’n Roll, maar ook van de country, gospel en blues. BART heeft door Elvis deze genres leren kennen en hierdoor ook vele andere artiesten en groepen: van Merle Haggard tot The Higwaymen, van J.D. Sumner & The Stamps Quartet tot The Cathedrals, en van Jerry Lee Lewis tot Carl Perkins. Door deze legendarische artiesten en zijn reizen door Amerika (bezoeken aan onder meer Memphis en Nashville) is BART gemotiveerd om de countrymuziek in Nederland levend te houden en door te geven aan nieuwe generaties.
BART’s repertoire richt zich vooral op de country, met liedjes als: ‘Your Man’ van Josh Turner, ‘All My Ex’s Live in Texas’ en ‘Amarillo by Morning’ van George Strait, ‘Mama Tried’ en ‘Okie From Muskogee’ van Merle Haggard, en uiteraard ‘Folsom Prison Blues’ en ‘Ring of Fire’ van Johnny Cash. Ook zingt BART graag de grote rock ’n roll-hits als ‘Blue Suede Shoes’ en ‘Great Balls of Fire’, evenals gospelliederen, waaronder ‘Help Me’, ‘I, John’, en ‘What a Friend We Have in Jesus’.
In 2022 doet BART mee aan Holland’s Got Talent, vanaf vrijdag 2 september elke week te zien om 20:00 uur op RTL4.
Bart van Gijn
Hoofdpodium
Nika
Nika is een 20-jarige zangeres uit Oss. Ze heeft opgetreden in de Melkweg en heeft gezongen in de Ridderzaal voor de koning, Desmond Tutu en nog vele anderen. Ze studeerde ROC-artiest zang en studeert nu aan de Herman Brood Academie waar ze aan haar eigen muziek begon te werken. Door haar gebruik van melodieën en harmonieën geeft ze een lied sfeer. Ze schrijft vooral over zelfacceptatie en hoopt dat ze positiviteit kan verspreiden door in haar liedjes te vertellen dat iedereen goed is zoals hij/zij is.
Nika
Tweede podium
Blue Flamingo
Ziya Ertekin bracht onder zijn pseudoniem Blue Flamingo eerder al drie verzamelalbums uit voor Excelsior Recordings. Na aanleiding van deze releases draaide hij als deejay op diverse festivals in binnen- en buitenland.
Afgelopen jaar kwam bij datzelfde label het eerste door hemzelf geschreven en geproduceerde album ‘Metropolyphonica’ uit. Op deze release werd hij bijgestaan door diverse gastmuzikanten waaronder Anneke van Giersbergen, Sjoerd van Bommel, Bart Wijtman, Roel Spanjers en het Zapp4 strijkkwartet.
De single ‘Boom Nama Gan Gan’, een samenwerking met de Zambiaanse zangeres en rapster Racheal Botha, werd door de Volkskrant verkozen tot ‘Single van de Week’ en ook het album zelf kreeg lovende recensies (waaronder maar liefst vijf sterren van het muziektijdschrift ‘Lust for Life’).
Heel wat jaren geleden trad, deze in Oss geboren en getogen, maar inmiddels in Rotterdam woonachtige zanger, gitarist, songwriter en deejay al eens op tijdens Muze Misse met zijn toenmalige band. Voor deze editie keert hij terug, met o.a. Sjoerd van Bommel op drums en Bart Wijtman op bas.
Blue Flamingo
Tweede podium
Ruben Hoeke Band
Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums in diverse stijlen uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.
Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben gitaarworkshops en clinics, organiseert sessies en festivals, levert naast zijn naast zijn eigen columns dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist en Gitaar Plus en wordt ingezet als sessiemuzikant. Daarnaast componeert hij muziek in uiteenlopende genres en deed (radio) interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout. Door de jaren heen speelde Ruben met tientallen nationale- en internationale muzikanten en in bands als Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en Thé Lau & Band. Tevens is hij eigenaar van MZM Productions.
Diverse media omschrijven Ruben Hoeke als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2020 weer ten strijde met ‘Een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’
Ruben Hoeke Band
Tweede podium
Son Mieux
De 7-koppige formatie Son Mieux maakt de muziek die we nodig hebben in deze tijden: dansbare pop met disco invloeden en grootse gebaren. Rijke, jaren ’70-stijl arrangementen voorzien van persoonlijke verhalen en moderne productie. Hun tweede album The Mustard Seed kwam eind 2021 uit en werd alom geprezen. De plaat won een Edison voor Beste Album en is al meer dan 15 miljoen keer gestreamd.
De grote klapper kwam in April 2022 met ‘Multicolor’, de grootste song van de band tot nu toe. Het festivalnummer van 2022 was wekenlang de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio en stond op nummer 1 in de Mega Top 30. Son Mieux shined pas echt op de bühne met energieke, gestroomlijnde live-shows die een emotionele achtbaan zijn waarbij vooral lekker gedanst mag worden. Geen wonder dat deze band al op festivals door heel Europa heeft gestaan, inclusief het Montreux Jazz Festival.
Son Mieux
Hoofdpodium
Jett Rebel
Nederland kan allang niet meer om Jett Rebel heen. Hij is extravagant, volkomen zichzelf en doet álles voor de muziek. Tot hij erbij neervalt. Letterlijk.
Waar media hem graag vergelijken met de grootste artiesten uit de muziekgeschiedenis, blijft Jett Rebel vooral heel dicht bij zichzelf om zo zijn ambities te verwezenlijken. Hij wil spelen, spelen, spelen. Als een bevlogen superheld coördineert hij elke show door een innemend enthousiasme waar zowel de bandleden als de zaal niet omheen kunnen. Jett Rebel geeft alles. Aan jou. Bij een concert van Jett Rebel heb je het idee dat hij er voor jou is en niet andersom. Hij speelde de afgelopen jaren op honderden festivals, en deed de ene na de andere uitverkochte clubtour. Als hij niet op het podium staat, habiteert hij in zijn studio om daar albums op te nemen. Geen enkel Jett Rebel-album klinkt hetzelfde want hij wil zichzelf steeds opnieuw uitvinden.
Het publiek leerde Jett Rebel kennen als een alleskunner. Hij speelt op zijn albums alle instrumenten zelf en schrijft (uiteraard) ook al zijn songs zelf. Dat ontgaat ook andere artiesten niet. Zo is Jett Rebel gevraagd om het comeback album van Daryl Hall & John Oates te produceren en songs met ze te schrijven.
Jett Rebel
Hoofdpodium
Kris Kross Amsterdam
Kris Kross Amsterdam: sinds 2011 dé toonaangevende Nederlandse act op internationaal gebied. Wat begon met twee broers, geboren onder de rook van Amsterdam, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een krachtig en energiek trio met shows over de hele wereld. Ze hebben hun talent al op verschillende podia geuit waaronder Mysteryland (NL), Tomorrowland (BE), Parookaville (GE) en Ultra Music Festival (VS).
De broers Jordy en Sander Huisman hebben altijd één doel gehad: een sound creëren die verschillende invloeden naadloos samenbrengt. Deze ontwikkelde zich in korte tijd door het geven van verschillende feestjes in hun thuisstad Amsterdam en werd uiteindelijk een mix van R&B, hiphop, trap en house. De broers rolde hun act uit en in 2014 voegde ze MC Yuki Kempees hieraan toe, waardoor dit legendarische trio een feit werd! De eerste release van het trio was met het nummer ‘Until The Morning’. Dit nummer kwam in 2015 uit en hierna volgden er meerdere releases waarbij elke release keer op keer een grote impact had. Dit viel de rest van de wereld ook op en trokken op deze manier wereldwijde aandacht.
De releases die volgden waren ‘SEKS’, een internationale megahit samen met Cheat Codes met meer dan 600 miljoen streams, en ‘Are You Sure?’, een enorme samenwerking met de Britse popster Conor Maynard en de Amerikaanse hiphopartiest Ty Dolla $ign. En later nog een release met Conor genaamd ‘Whenever’, ontstaan vanuit Shakira’s ‘Whenever, Wherever’ met een sausje van Kris Kross Amsterdam: dit nummer werd dé zomerhit van 2018 met bijna 300 miljoen streams op Spotify. Het kreeg wereldwijde aandacht van Billboard Dance Chart, de Global Top 50 Chart en 29 Viral Charts op Spotify.
In 2019 kwam Kris Kross Amsterdam met het nummer ‘Hij is van mij’ met Bizzey, Maan en Tabitha, waarmee ze een nummer 1-hit in de single top 100 scoorden. Deze track werd de bestverkochte en gestreamde single van 2019. Daarna volgde het nummer ‘Moment’ samen met Kraantje Pappie en Tabitha, ‘Ik sta jou beter’ met Nielson en ‘Ooh girl’ met Conor Maynard ft. A Boogie Wit Da Hoodie. In 2021 denderde de hittrein door met ‘Vluchtstrook’ met Antoon & Sigourney K, ‘Mij niet eens gezien’ met Lil Kleine en Yade Lauren en ‘Donderdag’ met Bilal Wahib en Emma Heesters.
Hoewel 2021 een jaar was met weinig shows door de pandemie heeft dit trio alles behalve stilgezeten. Met hun typerende sound blijven de heren hit na hit scoren. Naast het maken van hitsingles geeft het trio shows over de hele wereld. Ze nemen hun energie overal mee naartoe en verliezen nooit hun Amsterdamse mentaliteit: waar Kris Kross Amsterdam is, is het feest. Elke show die ze geven is een unieke ervaring op zich.
Het is duidelijk dat Kris Kross Amsterdam buitengewoon getalenteerd is en zowel op lokaal, nationaal én internationaal niveau de kroon spant!
Kris Kross Amsterdam
Hoofdpodium
Lee Towers
Kent u die show van Willem Duys nog? In het programma Voor de vuist weg gaf Willem Duys regelmatig talentvolle zangers de kans om hun zangkwaliteiten ten gehore te brengen. Zo was het in 1975 de eer aan Lee Towers. Die toen nog werd aangekondigd als Leen Huijzer, de zingende kraanmachinist.
Lee Towers aan het begin van zijn carrière
De zendtijd bij Willem Duys stelt Lee Towers in de gelegenheid om van zingen zijn beroep te maken. Een aantal jaren is hij vooral te horen in nachtclubs. Maar Lee Towers heeft meer in zijn mars en werkt er hard voor om zijn doelen te bereiken. Omslagpunt is een optreden in 1980 in de Rotterdamse Doelen. De zaal is tot de nok toe gevuld met enthousiaste fans en Lee Towers zet een daverende show neer. Hij krijgt geweldig goede recensies en een jaar later staat Lee Towers in het Amsterdamse Carré. Door de enthousiaste verhalen over Rotterdam is Carré in een mum van tijd uitverkocht.
Lee Towers in Concert
Met de positieve ervaringen van Rotterdam en Amsterdam in zijn rugzak besluit Lee Towers een nieuwe uitdaging aan te gaan. Lee Towers in Concert. Een theatertour langs 30 theaters in Nederland en België. Met medewerking van een orkest, backing vocals en balletdansers wordt het een spetterende en zeer indrukwekkende show. De optredens leveren hem diverse prijzen op en dit sterkt de gedachte om het jaar erop met een nieuwe show, An evening with Lee Towers het land door te trekken.
Lee Towers ‘Gala of the year’
Had Lee Towers hiermee zijn top bereikt? Nee, is het overduidelijke antwoord. Het kon nog groter, mooier en beter. Door het orkest uit te breiden tot 70 man en de absolute top op het gebied van licht en geluid te contracteren, wist Lee Towers boven zichzelf uit te stijgen. Dit Gala of the year was als evenement zo succesvol dat Lee Towers besloot jaarlijks naar Ahoy terug te keren met deze fenomenale show waarbij hij tevens gasten ontving. Een jarenlange samenwerking met Anita Meijer kwam hieruit voort.
Lee Towers en Feyenoord
Towers staat bekend als groot Feyenoordsupporter. Zijn Mijn Feyenoord en You'll never walk alone worden dan ook veel gedraaid in De Kuip en zijn echte clubliederen geworden. Als Feyenoord een belangrijke prijs heeft gewonnen, zingt Lee Towers You'll never walk alone tijdens de huldiging op de Coolsingel maar ook bij elk ander evenement waarbij saamhorigheid bezongen moet worden. En nooit zonder zijn gouden microfoon!
Inmiddels is er een documentaire over hem gemaakt, heeft hij diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Edison Oeuvreprijs, was hij de grote verrassing tijdens De Beste Zangers in de editie van 2018 en heeft hij meerdere keren bij de Toppers in de Johan Cruijff Arena gestaan.
Het hoogtepunt van 2019 was wel de opening van de Lee Towers, de naar hem genoemde woontorens in Rotterdam.
Een optreden van Lee Towers heeft nog steeds de hoge kwaliteit die hij eraan stelt. Hij weet elk publiek te vermaken, leeftijd en afkomst zijn dan niet belangrijk, want als hij afsluit met You’ll never walk alone gaat steevast het dak eraf!
Lee Towers
Hoofdpodium
Nona
Nona is wat je noemt een vrije geest. Een pionier die doet waar ze zin in heeft en de grenzen opzoekt. Eerlijk, uitgesproken en onbevangen. Niemand kan haar feestje bederven, zeker niet als het op muziek aankomt. Dat laat ze horen op haar tweede album ‘No Tears In My Champagne’, rauw en stijlvol, net als de zangeres zelf. Het resultaat is meeslepende soulpop met een edgy hiphop groove. Wat alles bijeenhoudt is die volle rauwe stem en een te gekke flow.
Nona groeide op in Uden. Haar ouders hadden een platenzaak, waar ze als meisje veel tijd doorbracht. Thuis was er veel muziek; Nona speelde zelf dwarsfluit, piano en gitaar. Zingen deed ze altijd al, van kinds af aan. Ze volgde een opleiding muziekmanagement aan de Herman Brood Academie maar besloot dat ze liever wilde zingen. Dat pakte goed uit. Ze was 3FM Talent, werd geselecteerd voor de Popronde, en kreeg een Edison-nominatie voor Beste Nieuwkomer. Ze speelde op grote festivals als Eurosonic Noorderslag, Paaspop, Down The Rabbit Hole en Parkpop.
Nona
Hoofdpodium
Band of Friends
Deze formatie is opgericht door Gerry McAvoy, die meer dan 20 jaar speelde met Rory Gallagher en te horen is op al zijn iconische albums. Samen met Gallagher drummer Brendan Oneill en gitarist Jim Kirkpatrick houdt de bassist de legacy van Rory levend. Paul Rose, door Gallagher hoogstpersoonlijk aangewezen als winnaar van een grote gitaarcompetitie maakt de Band of Friends compleet.
Band of Friends
Tweede podium
Back to DeVito
De beste strot van Nederland’, zo wordt Rick DeVito vaak omschreven door talentscout Henkjan Smits. Maar Rick is meer dan zijn soulvolle stem, het was zijn energieke performance en natuurlijk zijn repertoire, met The Frog en solo.
“Rick is niet te kopiëren”, stelt Guus van de Mond van de tribute-band Back to DeVito. “Wij geven onze eigen draai aan zijn nummers, maar het is voor ons wel een eerbetoon aan één van de grootste funkzangers van Nederland.”
Rick ontdekt zijn stem in de jaren ’70, als hij samen met gitarist Age Kat een bandje opricht. Begin jaren ’80 boekt de band als The Frog grote live-successen in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Als The Frog stopt, gaat Rick solo verder en zijn discografie telt 9 albums. Vanaf 2015 gaat de zanger het rustiger aan doen en hij verhuist naar Ibiza, waar hij op 26 juni 2018 overlijdt.
Op dat moment is drummer Erwin van Remmen al bezig met het vormen van Back to DeVito, dat doet hij overigens met de zegen van de zanger zelf, die tijdens een gesprek in 2016 de optie open laat om zelf een keer mee te zingen. Helaas is het daar nooit van gekomen.
Lain Barbier wordt bereid gevonden om de zang op zich te nemen en samen met andere top muzikanten heeft hij de afgelopen jaren hard gewerkt om het repertoire van The Frog en DeVito solo eigen te maken. En dat is vanaf nu live te zien op het podium! Geniet weer van We Got Love, Tower Of Babylon, Eva en Two Together met Back To DeVito. De band zal je meenemen in het gehele oeuvre van Rick DeVito.
Back to DeVito
Tweede podium
Jay Aaron
Hoe zijn geboortestad Rotterdam staat voor een samensmelting van culturen, zo is de muziek van Jay Aaron ook een samensmelting van diverse genres.
Van het opgroeien met gospel en jazz tot de invloeden van r&b en hiphop… Elk genre heeft bijgedragen aan zijn muzikale ontwikkeling als artiest.
Behalve de diverse stijlen van muziek zijn diverse gebeurtenissen op zijn levenspad, zijn zoektocht en zijn streven naar persoonlijke groei bepalend geweest in zijn eigen stijl en flow.
Hij heeft veel te vertellen en dat uit hij het liefst in zijn muziek en teksten.
Dit alles heeft geresulteerd in zijn eerste EP ‘SoulFood’ die hij uitbracht in 2021 en waar hij nu veelvoudig mee optreedt. Op de EP zijn verhalen te beluisteren die te maken hebben met progressie, communicatie, diverse verlangens, liefde…
Van alledaagse dingen tot de zwaardere topics, alles giet hij in een bepaalde flow waarmee hij je meetrekt in zijn verhaal en je met een warm gevoel mee laat viben.
Zijn muziek heeft hem in 2022 gebracht op diverse festivals en in diverse poppodia zoals 013, Hedon, Muziekgieterij, Tivoli en Bibelot.
Jay Aaron
Tweede podium
Saman
Authentieke popsongs en melancholische ballads die voelen als een hart onder de riem. Dat is hoe de muziek van Saman zich het beste laat beschrijven.
De pandemie en haar lockdowns waren voor hem een ware blessing in disguise: er werd hard gewerkt aan zijn eerste eigen album. Voor het schrijven van de nummers sloeg hij de handen ineen met Johan Smeets, bekend van de formatie Jodymoon, die zijn debuutplaat ook geproduceerde. In zijn songs richt hij zich op individuele herkenbaarheid en verbintenis.
Saman Bronckers, zoals hij voluit heet, belandde na een Maastrichtse jeugd in Amsterdam. Nog steeds verdeelt hij zijn tijd tussen beide steden, maar koestert dat zijn eerste album werd opgenomen in zijn zuidelijke thuishaven.
Met de release van het album begin 2023, is hij klaar om het podium weer te beklimmen en een breed publiek in zijn sfeerrijke sonische wereld mee te nemen.
Saman
Tweede podium
Heavy Hoempa
Heavy Hoempa bestaat uit 7 blazers en een drummer die tot het gaatje gaan!
Massive Brass Rock met een dikke knipoog naar de hardrock en metal. Verrassende uitvoeringen van herkenbare gouwe ouwe van o.a. Metallica, Motörhead, Guns 'n' Roses, Iron Maiden, en AC/DC.
Stevige kost, maar door de luchtige presentatie past dit niet alleen op het podium op een metalfestival, maar ook ‘zonder stekkers’ op elke braderie, straattheater en zelfs jazzfestival.
Maar altijd met een volume waar je haren van gaan wapperen!
Voor de echt zware metalen gelegenheden gaat het volume echter op 11 en worden ook de fijnproevers bediend met meezingers van o.a. Slipknot, System of a Down, Judas Priest en Pantera!
Heavy Hoempa
Park
Decemberactie
Van 1 t/m 31 december hebben we een mooie ticket actie. Bij onze voorverkoopadressen in Oss betaal je maar € 50,00 voor een fysiek weekendticket. Wees er snel bij!